علی عبدلی

برگی از دفتر مشاهیر تات و تالش

علی عبدلی

برگی از دفتر مشاهیر تات و تالش

علی عبدلی

علی عبدلی کوشش های ادبی و پژوهشی اش را در اوایل دهه ی پنجاه با پیوستن به گروه نویسندگان رادیو گیلان و همکاری با مطبوعات آغاز کرد . از آن زمان کنش های پژوهشی خود را به گونه تخصصی در زمینه تات و تالش شناسی ادامه داده است ودر این زمینه علاوه بر چاپ دهها مقاله ی پژوهشی در مطبوعات ، روزنامه نگاری ، اجرای پروژه های تحقیقی ، شرکت و سخنرانی در همایشهای ایران شناسی در داخل و خارج از کشور، همکاری در ساخت چند فیلم مستند مربوط به تالش ،تاسیس موسسه تالش شناسی، دبیری چند همایش استانی و منطقه ای و…تاکنون ۲۰ جلد از آثار پژوهشی خود را منتشر کرده و به پاس این کوشش ها موفق به دریافت دکترای افتخاری از آکادمی ملی جمهوری آذربایجان ، مدال علمی از دانشگاه دولتی ارمنستان، جایزه ادبی دکتر معین از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، جایزه پژوهشگر برترکشوری از سازمان صدا و سیما و لوح تقدیر نخبه فرهنگی پیشکسوت از استانداری گیلان گردیده است:

اشاره : منبع مطالب این سایت = یادنامه دکتر علی عبدلی، نشریه شریف، دوره دوم، سال اول، شماره 14، اسفند 1391

طبقه بندی موضوعی

بایگانی

دریافت مدال علمی

جمعه, ۴ بهمن ۱۳۹۸، ۰۱:۱۲ ب.ظ

اعطا ی مدال علمی دانشگاه

ارمنستان به علی عبدلی

دکتر علی عبدلی که برای سخنرانی در همایش«اقوام قفقاز و کرانه های دریای کاسپین» به ارمنستان دعوت شده بود از سوی دانشگاه دولتی آن کشور مورد تجلیل ویژه قرار گرفت و طی مراسمی با حضور مسئولین، اساتید و پژوهشگرانی از کشورهای مختلف آسیا و اروپا ، مدال درجه 2 علمی به ایشان اعطا گردید . در این مراسم پروفسور آ.گ.کیمونیان رییس دانشگاه دولتی ایروان و پرفسور گارنیک آسا توریان رییس کرسی ایرانشناسی این دانشگاه از دکتر عبدلی به عنوان پژوهشگری نوگرا و نو آور یاد کردند که در طول بیش از سی سال پژوهش تاثیر گذار در حوزه ایرانشناسی منشاء ایجاد یک شاخه ایران شناسی با نام تالش شناسی گردیده است.از این رو شورای عالی دانشگاه ایروان ، ایشان را شایسته دریافت این مدال تشخیص داده است.

پرفسور گیمونیان افزودند این مدال بر اساس پیش نهاد دپارتمان ایران شناسی و به تصویب شورای عالی دانشگاههای دولتی ، به ریاست عالیه رئیس جمهور کشور ارمنسان ، به دکتر عبدلی اعطاء گردیده است .

علی عبدلی نیز ضمن  ایراد سخنانی از مسئولین دانشگاه خصوصا بخش ایرانشناسی آن دانشگاه تشکر کرد و اعطای آن مدال را نشانه ی ژرفای روابط علمی و فرهنگی بین دو کشور دوست و همسایه، جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ارمنستان دانست. ایشان افزودند هم اکنون که ما در این کنگره ای حضور یافته ایم، در نیمه جدا شده ی تالش از خاک ایران، بسیاری از محققان، هنرمندان و روزنامه نگاران در زندان اند و یا در انزوا و خفقان و یا مجبور به جلای وطن شده اند .

وی در این مورد برای ذکر مثال از پروفسور نوروزعلی محمداف و دکتر هلال محمداف یاد کرد و گفت: نوروز علی محمداف چند سال قبل به اتهام ایران دوستی توسط پلیس باکو بازداشت و در زندان کشته شد و اکنون نیز هلال محمداف به اتهامی واهی در زندان به سر می برد. وی در پایان از همه مراجع مدافع حقوق بشر تقاضا کرد که نگذارند هلال محمداف بیش از این در زندان به سر ببرد تا به سرنوشت نوروز علی محمداف دچار نشود.

 لینک فیلم مراسم مذکور : http://www.youtube.com/watch?v=stjxTtZ7bVc&feature=player_embedded