علی عبدلی

برگی از دفتر مشاهیر تات و تالش

علی عبدلی

برگی از دفتر مشاهیر تات و تالش

علی عبدلی

علی عبدلی کوشش های ادبی و پژوهشی اش را در اوایل دهه ی پنجاه با پیوستن به گروه نویسندگان رادیو گیلان و همکاری با مطبوعات آغاز کرد . از آن زمان کنش های پژوهشی خود را به گونه تخصصی در زمینه تات و تالش شناسی ادامه داده است ودر این زمینه علاوه بر چاپ دهها مقاله ی پژوهشی در مطبوعات ، روزنامه نگاری ، اجرای پروژه های تحقیقی ، شرکت و سخنرانی در همایشهای ایران شناسی در داخل و خارج از کشور، همکاری در ساخت چند فیلم مستند مربوط به تالش ،تاسیس موسسه تالش شناسی، دبیری چند همایش استانی و منطقه ای و…تاکنون ۲۰ جلد از آثار پژوهشی خود را منتشر کرده و به پاس این کوشش ها موفق به دریافت دکترای افتخاری از آکادمی ملی جمهوری آذربایجان ، مدال علمی از دانشگاه دولتی ارمنستان، جایزه ادبی دکتر معین از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، جایزه پژوهشگر برترکشوری از سازمان صدا و سیما و لوح تقدیر نخبه فرهنگی پیشکسوت از استانداری گیلان گردیده است:

اشاره : منبع مطالب این سایت = یادنامه دکتر علی عبدلی، نشریه شریف، دوره دوم، سال اول، شماره 14، اسفند 1391

طبقه بندی موضوعی

بایگانی

پژوهشگری که کارش را به خوبی بلد است

دوشنبه, ۷ بهمن ۱۳۹۸، ۰۶:۵۲ ق.ظ

مرتضی زینعلی

تجربه زندگی در کشورهای پیشرفته و مدرن بیانگر این بوده است که صنعتی شدن جوامع و زندگی روزمره نه تنها از اهمیت پرداختن به فرهنگ اقوام و تحقیق و پژوهش در این زمینه کم نمی‌کند بلکه ضرورت تحقیق در این زمینه را بیشتر می‌کند تا جایی که این دولت‌ها بودجه‌های خاصی را برای پژوهش در این زمینه اختصاص می‌دهند. اصولاً تنوع فرهنگی و قومی یکی از یکی از زیبایی‌ها و رازهای خلقت است که  به زندگی نوعی غنا بخشیده و آن‌را از حالت یکنواختی دور می‌کند.

در همین راستا یکی از غنی‌ترین فرهنگی‌های ایران که از پیشینه بسیار خوبی نیز برخوردار است فرهنگ و قوم تالش است و بدون شک یکی از افرادی که تالش شناسی و تالشان به ایشان مدیون هستند جناب آقای علی عبدلی است. کسی که تمام عمر خود را صرف پژوهش در این زمینه کرده است و نقش عمده‌ای در شناخت تالش و  گسترش روابط بین تالشان ایران و روسیه داشته است. هر چند از نقش و جایگاه ایشان به درستی تقدیر و تشکر نشده است اما گذر زمان اهمیت کارهای ایشان را بیشتر مشخص خواهد کرد.

نخستین آشنایی من با دوست دانشمند، نویسنده و تالش پژوه جناب آقای علی عبدلی به روزهای تحصیل در سرزمین مادری‌ام تالش برمی گردد و چه خوب یادم است که برای اولین بار کتابی درباره تالش یعنی تالشان کیستند را بر روی ویترین مغازه‌ای دیدم که حتی کتاب‌فروشی هم نبود. احساس بسیار خوبی داشتم که قوم تالش هم قوم مهمی است و درباره‌اش کتاب نوشته شده است. با توجه به روستا نشین بودن اکثریت تالشان در آن دوران دیدن این گونه فعالیت‌ها نوعی خودباوری و غرور را در تالشان تقویت می‌کرد و روستازاده‌هایی مثل من کم نبودند که توانستند با کتاب‌های آقای عبدلی خودشان و تالشان را بیشتر بشناسند و به تالشی بودن خود ببالند. سال‌ها از آن روزها گذشته است و ارتباط من  با آقای عبدلی صمیمانه‌تر از هر زمانی دیگر شده است و امسال افتخار این را داشتم به عنوان ناشر بتوانم ویراست جدید تالشان کیستند را منتشر کنم.

به عنوان یک ناشر برگزیده دانشگاهی کشور باید عرض کنم که آقای عبدلی جزو پژوهشگرانی است که کارش را به خوبی بلد است و با اصول علمی و عشق و علاقه این کار را انجام می‌دهد. به عنوان سند می‌توانم به انتشار کتاب تاریخ تالش ایشان اشاره کنم که تا مراحلی پایانی انتخاب کتاب برگزیده سال کشور پیش رفت و شاید کمی خوش شانس بود افتخار کتاب برتر سال در حوزه فرهنگ می‌توانست نصیب ایشان و تالشان شود. در طی سال‌هایی که با ایشان ارتباط نزدیک داشتم عشق و علاقه ایشان به تالشان و فرهنگ تالش ستودنی بوده است و همکاری با

یشان برایم لذت بخش بوده است. محصول سال‌ها همکاری ما با همدیگر کتاب‌های تاریخ تالش، خوراکهای تالشی و تالشان کیستند می باشد.

در پایان باید عرض کنم جامعه و فرهنگ تالش در مرحله حساسی قرار دارد و حفظ و بقای فرهنگ ما به میزان توجه به هنرمندان، نویسندگان، پژوهشگران، نخبگان و ورزشکاران تالشی  بستگی دارد. حتی خریدن یکی از محصولات و دستاوردهای این عزیزان می‌تواند کمک و انگیزه بسیار مهمی در راستای گسترش فرهنگ ما باشد

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۸/۱۱/۰۷